Schimba datele

Oferte

Pret final 2 Adulti , 7 Nopti , 07.12.2019 -14.12.2019

Camera
Masa
Alte detalii
Pret
Standard
Mic dejun
Plecare din Bucuresti / Avion
330 €
- doar la cerere - oferta disponibila DETALII+ - servicii incluse / neincluse
Selectie Detalii Pret
Camera : Standard
Masa : Mic dejun
Alte detalii : Plecare din Bucuresti / Avion
330 €
- doar la cerere - oferta disponibila

Itinerar

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile Turciei : Myra – Licia – Effes – Pamukkale – Hierapolis – Antalya si Cascada Karpuzkaldiran.

ZIUA 1
București – Antalya

   Întâlnire în Aeroportul Otopeni pentru zborul spre Antalya. Urmează formalitățile vamale, îmbarcarea, apoi zburăm spre Antalya. În aproximativ 2 ore aterizăm Sosim în Antalya, unde vom fi întâmpinați de ghid. Transfer la hotel, unde vom avea parte de o primire călduroasă. Vă reamintim faptul că cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare beneficiază de cina inclusă în fiecare seară. Cazare la hotel 4* în Antalya.

ZIUA 2
Myra si Biserica Sf. Nicolae

    După cafeaua revigorantă de dimineață și un mic dejun copios, pornim la drum de-a lungul spectaculoasei regiuni de coastă care ne dă ocazia să ne delectăm cu peisajele asupra mării, a Munților Taurus și a pădurilor de pin. Ajungem în Myra, unde cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură încep cu emoție să anticipeze oprirea la umătorul obiectiv, sit-ul arheologic din perioada antică datând din sec. al V-lea î.H. unde se află morminte și sarcofage ascunse în pereții stâncilor. Apoi ajungem la Biserica Sf. Nicolae, unde, există dovezi scrise, că este înmormântat acesta. După această zi spectaculoasă, ne îndreptăm spre provincia Mugla de pe Coasta Mării Egee. Seara ne retragem la hotel, iar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare, vor savura o cina delicioasă. Cazare în Fethiye Hotel 4*.

ZIUA 3
Licia (Lykia)

Mic dejun.
    Timp liber pentru a explora împrejurimile pe cont propriu iar cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură se pregătesc de o excursie de pomină. Ne vom petrece ziua într-o croazieră unică prin apele verzi și decorul de stuf din Dalyan. La sud de Dalyan se află faimoasa plajă Iztuzu supranumită și Plaja Ţestoaselor, o zonă protejată de lege, accesibilă numai de pe mare. Plaja are o lungime de 4.5 km, iar aici se găsesc țestoasele din specia “Caretta caretta”, aflată pe lista roșie a speciilor în pericol de extincție. Vom opri aici pentru a înota, apoi revenim pe coastă pentru a continua călătoria cu autocarul până în Kusadasi, unde urmează să petrecem două nopți. Seara, cină pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare se va servi la restaurantul hotelului. Cazare la hotel 4* în Kusadasi.

ZIUA 4
Effes (Ephesus)

   Timp liber să-ți pui ordine în pozele facute până acum, sau dacă ai achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură, esti invitat să-ti ocupi locul în autocarul. Plecăm la drum și admirăm pitorescul regiunii rurale în drum spre Efes. UNESCO a declarat Efes-ul cel mai bine conservat oraș antic de pe toată coasta mediteraneană. Superbele vestigii arhitecturale din perioada de glorie a Efesului sunt dovada clară că bunăstarea era la ea acasă.
   Intrăm în orașul de odinioară, mergând la pas printre coloanele ionice și ajungem la faimoasele ruine ale Bibliotecii lui Celsus, apoi Templul lui Hadrian și Termele Romane. Efes găzduia în mod regulat jocuri și lupte cu gladiatori așa că, la distanță cât să arunci o piatră, găsim un amfiteatru uriaș, Teatrul Mare unde, se zice, a predicat Sf. Pavel în fața a peste 25.000 de oameni. Este timpul să ne retragem la un restaurant local, să savurăm un kebab sau lahmacun firebinte și aromat cu ayran răcoritor. Cu energie nouă, ne îndreptăm spre Casa Fecioarei Maria – cost 6 euro/pers. De fapt, ajungem la Capela Meryemana clădită pe fundația unei clădiri care, susțin unii, ar fi fost ultimul refugiu al Fecioarei Maria. Pentru a vizita interiorul și a vedea altarul se plătește o taxă suplimentară. Lăsăm Efesul în urmă cu experiențe de neuitat, nu înainte de a mai face un popas la coloanele Templului Zeiței Artemis, una dintre Cele Șapte Minuni ale lumii antice. Pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare, servim cina. Cazare la hotel 4* în Kusadasi.

ZIUA 5
Pamukkale – Castelul de bumbac

    După micul dejun ne îndreptăm spre Pamukkale, un loc desprins parcă dintr-o capodoperă pictată de un artist, care ne întâmpină cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Dacă orașele „mușuroi” ale Turciei ne-au redus la tăcere de uimire, o altă atracție supra-realistă reușește să rivalizeze cu acestea. Inspirați de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă “Castelul de bumbac”. Timp liber, sau pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură începe o nouă aventură. Vom explora la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin.
    Am putea să ne scăldăm într-una din piscinele naturale. Având în vedere că în această zi vom fi cazați în apropiere, putem profita de ocazia excelenta de a face bai termale, considerate benefice pentru revigorarea tonusului muscular, dar și cu efect de întinerire a tenului. O zi cât un cadou special, mai ales pentru doamne… Pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare, servim cina. Cazare în Pamukkale Hotel 4*.

ZIUA 6
Hierapolis si Piscina Cleopatrei

      Revigorați după băile calde din ziua precedentă, începem ziua copleșiți de nerăbdare și de vitalitate. Vom merge în Hierapolis. Orașul antic s-a ridicat într-o zonă bogată în izvoare termale, în inima provinciei Phrygia din lumea antică, în sud-vestul Anatoliei de azi. Timp liber, sau program special pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură. Coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. După doar câteva minute de plimbare lejeră, zărim primele vestigii ale orașului balnear, un loc odinioară adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală bogată în minereuri de calcit alb.
     Acestea sunt și sursa teraselor de travertin din Pamukkale, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Aici descoperim Poarta Frontinus, Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului polis, Biserica Bizantină, ruinele Templului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic cu cele 50 de trepte de travertin, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.H. După câteva ore petrecute în acest loc absolut impresionant, nu ne mai râmâne decât să ne relaxăm. Atenție, doamnelor! Aici se află celebra piscină a Cleopatrei, frumoasa regină a Egiptului Antic.

 

Baie în piscina Cleopatrei
    Termele Romane din vechiul Hierapolis invită doamnele tentate să se scalde în Piscina Cleopatrei, un locșor feeric cu apă limpede, în care, se presupune, s-ar fi î mbăiat î nsăși frumoasa regină egipteană. Apa are temperatura constantă de 36 ° C, indiferent de anotimp, și se crede că ar avea proprietăți de reî ntinerire a tenului. Seara ajungem în frumoasa stațiune-emblemă a Turciei, În Antalya. Pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare, se va servi cina la hotelul 4* unde suntem cazati. Cazare în Antalya Hotel 4*. 

ZIUA 7
Antalya si Cascada Karpuzkaldiran

    După micul dejun, astazi vom fi siguri că se anunță o zi fabuloasă. Plecăm în excursie la spectaculoasa cascadă Karpuzkaldiran. Merită osteneala pentru că, priveliștea oferită de căderea de apă este un spectacol de o frumusețe rară. Avem ocazia să surprindem cadre fabuloase de trimis acasă prietenilor și celor dragi. De aici ne întoarcem în Antalya. Avem toată ziua la dispoziţie să ne oprim la principalele atracții locale, să batem la pas străzile pitorești și să imortalizăm locurile și momentele frumoase ale zilei. De încălzire, facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici.
    De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș - Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping; vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și mireasmă de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosfera vibrantă, cosmopolită. Iar spre finalul turului, ne putem delecta cu artă autentică în galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcaţiunile, poţi admira zeci de veliere și yachturi moderne. După-amiaza, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas-bun și poze pe măsura peisajului pe una din plajele îmbăiate de razele blânde ale soarelui. Pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare, servim cina. Cazare in Antalya Hotel 4

ZIUA 8
Antalya

Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casă.

Servicii incluse

  • 7 nopti de cazare la hotel de 4*.
  • 7 mic dejun.
  • Transport avion Bucuresti-Antalya-Bucuresti.
  • Transfer aeroport-hotel-aeroport.
  • Transport autocar pe durata programului.
  • Taxe de aeroport.

Servicii neincluse

  • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in pret.
  • Transferuri din tara la aeroport.
  • Pachetele Extra CULTURA, SAVOARE SI FULL INCLUDED (se achita din tara).

Seara turceasca – 35 €/pers. (se achita local)

Supliment de single 115 €.
Reducere a 3-a persoana in camera
25€.
Reducere copil 6-12 ani - 35 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

Trans Tarif/sens/pers.

Ploiești, Pitești
5 €
Brașov, Rm. Vâlcea 10 €
Constanța , Craiova, Galați, Brăila
12 €
Bacău, Sibiu, Tg. Mureș 15 €
Iași, Cluj
17 €

Date de plecare Tarif/persoană
07.12 165 euro
09.11; 23.11; 21.12; 07.03 195 euro
21.03 225 euro
04.04 245 euro
18.04 Paște 335 euro

 

 
WhatsApp Alert