Schimba datele

Oferte

Itinerar

ZIUA 1
București – Budapesta

   Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară, câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire si cazare la  Budapesta.

ZIUA 2
Budapesta - Piața de Crăciun de la Viena - Praga

Jó reggelt! (Bună dimineața!)
    Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a descoperi capitala Austriei, Viena, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Acest oraș ne va impresiona cu clădirile sale construite în stil baroc și obiectivele sale turistice de mare interes. 
    Intrăm în atmosfera fostei capitale imperiale admirând într-un tur panoramic cu autocarul: Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria. Vă invităm la o plimbare spre Piața Primăriei (Rathausplatz) unde se organizează de peste șapte secole Târgul de Crăciun.

 

Moment de răgaz:

   Arome de vin fiert, ciocolată și scorțișoară plutesc deasupra târgului. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos  ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de poveste. Cei pofticiosi pot servi un wurst  tradițional, turtă dulce sau o cană de vin fiert. Turiștii pasionați de shopping pot cumpăra obiecte artizanale, decorațiuni de Crăciun și suveniruri pentru cei dragi.

    Pornim din nou la drum, acompaniați de ritmurile celebrului vals vienez, lăsând în urmă tărâmul de poveste oferit de capitala Austriei. Următorul nostru popas va fi fascinantul“oraș de aur”… Praga. Vom avea ocazia să admirăm una dintre cele mai frumoase arhitecturi gotice, reprezentată prin edificii de patrimoniu, castele și fortărețe. Sosim și ne cazăm în Praga, la hotel de 4*.

 

ZIUA 3
Praga – Piața de Crăciun

  Dobré ráno! (Bună dimineața!) După micul dejun începem turul de oraş cu  Mănăstirea Loreta, Hradul - considerat cel mai mare castel din lume, Catedrala Sfântul Vit, Podul Carol, cartierul Stare Mesto cu Monumentul Jan Hus, Primăria, Turnul cu Ceas și Cartierul evreiesc.

   Praga găzduiește anual milioane de turiști atrași de splendida armonie arhitecturală a diferitelor stiluri din epoci diverse, dar cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, atracția principală a orașului este „Vanochi trh” (Târgul de Crăciun), care se închide după Anul Nou. de patiserie tradiționale, castane prăjite, trdlo – cozonac înfășurat pe lemn sau svarak – vin fiert.

ZIUA 4
PRAGA - Piața de Crăciun de la Dresda - Praga

   După servirea micului dejun aveți timp liber la dispoziție și posibilitatea de a explora individual orașul Praga și Piața de Crăciun, sau vă propunem excursia opţională la Dresda, orașul supranumit și “Florenţa de pe Elba”, ce impresionează prin palatele, catedralele, podurile și muzeele sale. Exemplele sunt nenumărate și amintim doar câteva dintre acestea: Palatul Zwinger, Opera Semper, Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), Biserica Catolică a Curții.

    În timpul Sărbătorilor de iarnă, piețele de Crăciun transformă orașul de pe râul Elba într-un tărâm magic, umplând orașul cu luminițe strălucitoare și festivități de sezon.

 

Moment de răgaz:

   Jocul de lumini, mirosul de vin fiert și muzica de Crăciun se răspândesc prin oraș. În Striezelmarkt, cea mai veche piață de Crăciun din Germania putem savura celebrul Stollen - cozonac cu fructe uscate, un desert străvechi în istoria orașului Dresda. Inițial era pâine cu fructe, însă acum există numeroase rețete, iar majoritatea conțin fructe confiate, uneori marțipan, nuci sau migdale.

    Pornim apoi la pas pe aleile pietonale și ne amestecăm în mulțimea de oameni, localnici sau călători copleșiți de magia sărbătorilor cuprinse într-un decor de poveste.

Plecăm spre Praga cu amintiri frumoase și cu gândul de a reveni în acest fascinant oraș. Cazare în Praga.

 

ZIUA 5
Praga – Piața de Crăciun de la Bratislava – Budapesta

Mic dejun.
    Traseul continuă spre Budapesta cu o scurtă vizită în Bratislava, o capitală cosmopolită ce se întinde pe malurile Dunării. Oraşul are câteva obiective turistice deosebite: Castelul Bratislava, Catedrala Sf, Martin, Poarta Sf ,Mihail, Piața Principală, Primăria.

     La târgul de Crăciun din piața principală a orașului Bratislava dăinuie o atmosferă de relaxare și voie bună ce prinde bine oricărei persoane. Pe lângă preparatele internaționale care se pot degusta în orice piață de Crăciun, aici puteți servi o specialitate slovacă numită Ciganska Pecienka - adică o friptură țigănească la grătar fie din carne de porc, fie din ficat sau din piept de pui, așezată între două felii de chiflă, unse din belșug cu un sos picant sau untură și felii de ceapă.
    O combinație grozavă care vă deschide apetitul pentru un desert, iar la acest capitol ’’ regina’’ este plăcinta cu mere. Dupa ce am admirat Bratislava și ne-am încărcat din nou bateriile, pornim la drum către minunatul oraș Budapesta, unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

 

Moment de răgaz:

Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea vă propunem

cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută.
În timp ce nedelectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată!

ZIUA 6
Budapesta - București

   Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

  • transferuri din țară conform programului.
  • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD.

Punctele de îmbarcare gratuită

 (autocar sau microbus):

BUCUREŞTI           Autogara Centrală - București                                             06.30

PITEŞTI                   Petrom ieşire Piteşti Est                                                          07.30

RM.VÂLCEA           Petrom ieşire Pasarela Nord                                                09.00

SIBIU                         Petrom Obor Calea Şurii Mari                                              12.00

SEBEŞ                      Rompetrol ieşire Lancrăm                                                     12.30

DEVA                        McDonald’s GARĂ                                                                      14.30

ARAD                        Benzinăria OMV Calea Timișorii                                       16.30

 

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

 

Punctele de îmbarcare CONTRA COST

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI                5 € / sens/ pers. Petrom METRO                                      07.30

CÂMPINA               8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92                       08.00

BRAŞOV                  10 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti                  09.30

CLUJ                          10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor                       10.00

TIMIŞOARA           5 €/sens/pers. Benzinăria Gazprom Dumbravița                15.30

CONSTANŢA        12 € / sens/ pers. Gara Centrală                                           02.00

BUZĂU                      10 € / sens/ pers. McDonald`s                                          03.00

BRĂILA                    12€ / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului                             01.30

GALAŢI                    12 € / sens/ pers. McDonald's                                            01.00

FOCŞANI                 10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru                    02.00

        Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

        Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens.

        Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

        Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

  • Supliment de single 95 €.
  • Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

Copil 6- 12 ani reducere 20 euro, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.

 
WhatsApp Alert