Schimba datele

Oferte

Pret final 2 Adulti , 7 Nopti , 28.09.2019 -05.10.2019

Camera
Masa
Alte detalii
Pret
Promo
Mic dejun
Plecare din Bucuresti / Avion
780 €
- doar la cerere - oferta disponibila DETALII+ - servicii incluse / neincluse
Selectie Detalii Pret
Camera : Promo
Masa : Mic dejun
Alte detalii : Plecare din Bucuresti / Avion
780 €
- doar la cerere - oferta disponibila

Itinerar

ZIUA 1
Zbor spre Sharm el Sheikh

Sosire pe Aeroportul din Sharm el Sheikh și transfer la hotel, unde ne vom caza și vom cina. (Cazare hotel 5* Sharm el Sheikh).

ZIUA 2
Pe malul Nilului

          Luăm împreună un mic dejun consistent, din care nu trebuie să lipsească freshul de mango sau de portocale și ne încărcăm de energie pentru ziua plină și palpitantă ce urmează. La ora 9.00, ne ocupăm locurile în autocar și plecăm spre Cairo. Vom ajunge în capitala Egiptului în jurul orei 16.00. După ce vom face formalitățile de check-in la hotel, vă propunem optional o croazieră pe Nil, cel mai lung fluviu din lume (30 euro/pers). Preț de aproximativ o oră și jumătate, ne vom lăsa legănați de valurile line ale fluviului, timp în care ni se va servi cina și vom admira mișcările unduitoare, întocmai ca ale Nilului, ale dansatorilor orientali.
          După cină, revenim la hotel pentru odihnă. (Cazare hotel 4* Cairo)

ZIUA 3
Misterele faraonilor

           Imediat după micul dejun, ne îndreptăm spre Muzeul Egiptean din Cairo, care găzduiește o colecție impresionantă de peste 150.000 de obiecte antice egiptene, toate originale. Veți avea șansa de a admira masca mortuară din aur a regelui Tutankhamon, sarcofage, obiecte inedite precum primul aer condiționat din lume, sandalele lui Tutankhamon, jocuri asemănătoare șahului de astăzi, statui descoperite în mormintele faraonilor. Dar mai presus de toate acestea este Sala Mumiilor, în care se odihnesc nouă mumii, între care cea a Reginei Hatshepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Cu lecția de istorie bine învățată, părăsim Muzeul Egiptean și pornim către un alt obiectiv turistic unic: Marea Piramidă din Gizeh, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Pe drum, facem un scurt popas la o fabrică de papirus.

Aflată pe Platoul Gizeh, necropola anticului Memphis, lângă Cairo, Marea Piramidă din Gizeh (numită și piramida lui Kheops), alături de piramidele lui Kefren și Mikerinos suscită interesul și curiozitatea turiștilor din întreaga lume. Cele trei construcții impresionante (dintre care Piramida lui Keops este cea mai înaltă) pot fi vizitate și în interior, dar atenție! din cauza coridorului îngust și înalt de doar 1 metru prin care se pătrunde în piramidă, vizita nu este indicată persoanelor care au probleme de respirație. Facem fotografii, poate și o plimbare cu cămilele beduinilor, după care mergem să admirăm Sfinxul, uriașa statuie din piatră cu trup de leu (simbol al forței) și chip uman (simbol al înțelepciunii). După acest periplu prin istoria Egiptului Antic, facem un scurt popas la un magazin de parfumuri, unde ne vom delecta cu minunatele esențe orientale, care sigur vă vor face să băgați mâna în buzunar și să vă cumpărați măcar un parfum. Luăm prânzul și apoi revenim la hotel. După lăsarea serii, opțional, se poate merge la un show de lumini și sunete (20 euro/pers). (Cazare hotel 4*Cairo)

ZIUA 4
Pe urmele lui Alexandru Macedon

          Dedicăm această zi vizitării orașului Alexandria, către care plecăm la ora 7.00 dimineața.Fondată de Alexandru Macedon, supranumit Cel Mare, Alexandria este astăzi al doilea oraș ca mărime al Egiptului și un important centru economic și cultural. Pe lista obiectivelor turistice pe care le vom vizita se află Palatul Montaza, ridicat din ordinul Regelui Faud I în 1932 pentru a-i servi ca reședință de vară. După Revoluția din 1952, a devenit reședința președinților egipteni. Călătorul va fi cucerit pe loc de arhitectura eclectică a palatului, care îmbină armonios influențe italiene și turce, precum și de grădinile regale, unde va găsi și Palatul Salamlek, folosit odinioară drept cabană de vânătoare. Continuăm incursiunea în istoria Alexandriei cu Teatrul Roman, cel mai bine conservate ruine romane din Egipt. În secolul al II-lea d.Hr., atunci când a fost construit, aici își etalau talentele poeții și cântăreții latini. Săpăturile arheologice au scos la lumină și ruinele unei băi romane, precum și vestigiile unei vile al cărei mozaic a trecut testul timpului. Un alt loc pe care îl vom vizita este Columna lui Diocletian. Realizată dintr-o singură piesă de granit, aceasta este cea mai mare columnă romană construită înafara Romei și a Constantinopolului și, totodată, unul dintre cei mai înalți monoliți ridicați vreodată. Măsoară peste 26 de metri și a fost construită în anul 297 d.Hr. pentru a marca reușita împăratului roman Diocletian în înăbușirea unei revolte în Alexandria. Continuăm cu prânzul la un restaurant cu specific pescăresc. Apoi, cu forțe proaspete, vizităm Citadela Qaitbay, ridicată în anul 1480 de către sultanul Mamluk al-Ashraf Qaitbay. Zidurile fortăreței includ blocuri de piatră rămase din anticul Far din Alexandria. Astăzi, citadela este muzeu maritim. Revenim la hotel în Cairo pentru cină și odihnă. (Cazare hotel 4* Cairo)

ZIUA 5
Sharm el Sheikh

             Părăsim capitala Egiptului și ne întoarcem pe malul Mării Roșii, în stațiunea Sharm el Sheikhh, pentru o zi de relaxare avem timp de plajă sau de shopping. Sau de amândouă! Profitați de plajele minunat amenajate pentru a vă întoarce acasă cu un bronz arămiu sau colindați magazinele de suveniruri, de unde puteți să le cumpărați celor dragi eșarfe în culorile curcubeului, condimente aromate, uleiuri esențiale, statuete din alabastru. Puneți pe lista de cumpărături și “scarabei din alabastru”, întrucât egiptenii cred că scarabeul poartă noroc. (Cazare hotel 5* Sharm el Sheikh) Un sfat: negociați la sânge cu comercianții! În Egipt, prețurile nu sunt afișate la vedere, iar plăcerea vânzătorilor de a negocia este mai presus de dorința de câștig. Intrați în această sarabandă a tocmelii și încercați să obțineți cel mai bun preț. Sigur nu veți regreta!


Experiențe!
               Shoppingul, o experiență fabuloasă Te-ai aștepta ca într-un oraș atat de exotic, vechiul bazar, cu forfota, zgomotul și miresmele sale agitate, să culeagă laurii comerțului stradal. Să nu uităm, însă, că Sharm nu este un oraș vechi aflat la intersecția caravanelor de odinioră. Cele mai cunoscute locuri în care poți atenta la generozitatea portofelului sunt centrele comerciale moderne. Cu o abundență pestriță de obiecte artizanale tradiționale, îmbrăcăminte, bijuterii și cosmetice la prețuri ce sfidează orice logică occidentală, aici găsești cam tot ce îți dorește inima și sufletul. În Sharm, centrele comerciale sunt ținta preferată a doamnelor aflate în vacanță. Îi nu este niciun secret că vitrinele au acel efect de magnet asupra căltoarelor, atrăgându-te cu fel de fel de texturi și obiecte de decor orientale, mai toate lucrate manual. Șaluri de mătase, bijuterii de aur și pietre prețioase, produse de marochiărie, papirus pictat de mână, covoarele “persane” țesute fir cu fir cu măiestrie sau vasele de argint lucrate în detalii superbe, cu motive specifice artei arabe, nu au cum să te lase indiferent. Iar cei dornici de produsele de lux ale marilor case de moda, au ocazia aici să negocieze, lăsând portofelele să respire ușurate. Ai nevoie doar de îndrăzneală și de spirit de negociator… și desigur de un buget rezon ca să te întorci la hotel cu noile achiziții, complimentat visceral cu un zâmbet larg de satisfacție. Happy Shopping! 

ZIUA 6
Zi de relaxare

            Celor care doresc să viziteze Mănăstirea Sfânta Ecaterina le propunem să plecăm la ora 23:00 spre renumitul lăcaș de cult aflat la poalele Muntelui Sinai, locul unde Dumnezeu i-a oferit lui Moise Tablele Legii. (Cazare hotel 5* Sharm el Sheikh)

ZIUA 7
Locuri de legenda:Manastirea Sfanta Ecaterina

          Anticipăm cu emoție vizita la Mănăstirea Sf. Ecaterina unde se află Capela Rugului Aprins, considerat a fi punctul în care Moise văzuse manifestarea Divinității descrisă în Biblie drept Rugul Aprins. La doar câțiva metri de Capelă dainuie și astăzi arbustul care era învăluit de foc când l-a zarit Moise. Rugul ar fi fost mutat la cererea Sfintei Imparatese Elena în anul 330, iar în locul lui a fost ridicată Capela mănăstirii. Te afli pe Pamant Sfant, asa că, înainte de a intra, va trebui să lași încălțările în prag. Mănăstirea Sf. Ecaterina adăpostește o colecție impresionantă de obiecte de artă religioasa, o parte din celebrele manuscrise iluminate și icoane de o valoare neprețuită. Deasemenea, aici se află una dintre cele mai renumite și importante biblioteci ale lumii, cu peste 3.000 de manuscrise în limbile greacă, arabă, georgiană, armeană, slavonă și latină. Prânzul îl vom lua la mănăstire, iar după amiază, la ora 17.00, vom pleca înapoi spre Sharm el Sheikh. (Cazare hotel 5* Sharm el Sheikh).

ZIUA 8
Inapoi acasa

             Până la următoarea întâlnirea cu enigmele Egiptului, aromele autentice, cultura sa fabuloasă și resorturile relaxante, ne luăm “La revedere” de la Sharm el Sheikh. Ne întoarcem acasă cu amintiri de neuitat și povești pe care să le spunem nepoților.

Servicii incluse

 • 4 nopti cazare hotel 5* All inclusive (Sharm el Sheikh);3 nopti cazare hotel 4* Mic dejun (Cairo).
 • Transport avion Bucuresti - Sharm el Sheikh - Bucuresti.
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport.
 • Transport autocar pe durata programului.
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
 • PACHET EXTRA „CULTURA SI SAVOARE” - 165 €/PERS*.
 • Ghid local profesionist.
 • Ghid de limba romana.
 • Marea Piramidă din Gizeh - Cairo.
 • Muzeul Egiptean din Cairo.
 • Pranz in Cairo - Zona Piramide.
 • Citadela Qaitbay - Alexandria.
 • Teatru Roman - Alexandria.
 • Columna lui Diocletian - Alexandria.
 • Palatul Montaza - Alexandria.
 • Pranz Alexandria.
 • *Pachetul se achita la inscriere si sunt incluse deplasarile si intrarile la obiective.
 • Taxe aeroport.

Servicii neincluse

 • Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane neincluse in preț.
 • Taxa de viza - 20$ /pers.
 • Asigurari medicale si storno.

Pachet premium flight (primele 5 randuri in avion + masa calda la bord) - 30 €/pers.
Supliment de single
180 €.
Reducere a 3-a persoana in camera
25€.
Reducere copil 6-12 ani -
45 €, pentru cazare in camera dubla cu 2 adulti.
Supliment 100 euro/pers plecare 24.04.2019.

Croaziera pe Nil (cina inclusa) – 30 €/pers.
Spectacol de lumini si sunete –
20 €/pers.

 
WhatsApp Alert