Schimba datele

Oferte

Itinerar

ZIUA 1
București – Salonic

   Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.00 dimineața. Tranzitam Bulgaria urmand traseul Ruse – Plevna – Sofia – Blagoevgrad – Kulata. Ne continuăm drumul spre Grecia cu oprire si cazare hotel 3* in capitala Macedoniei  - Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee.

ZIUA 2
Salonic – Atena

Kalimera! (Bună dimineața!).
   Dupa micul dejun facem un scurt tur al orasului Salonic cu oprire la
Biserica Sf. Dumitrucea mai mare biserica din Grecia, cu hramul sfantului protector al orasului. Cladirea a fost reconstruita in 1917, in urma unui incendiu care a devastat orasul, fiind ridicata pe locul in care romanii l-au ucis pe Sfantul Dimitrios in anul  305, pentru refuzul de a renunta la credinta lui. Mergem apoi la Turnului Alb, cel mai fotografiat monument din Salonic. 
    Pe vremuri era denumit Turnul Insingerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. In prezent se afla aici un Muzeu Bizantin care reuneste o multime de obiecte bizantine, inclusiv mozaicuri, bijuterii si icoane. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic.

Lasam in urma frumosul oras de la Marea Egee si ne indreptam spre Atena unde ajungem in cursul serii - leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena

ZIUA 3
Atena

    Atena în Ajun de Crăciun este poate mai puțin încărcată de istorie, mai mult focusată pe bucuriile pe care le anticipează localnicii și vizitatorii odată cu apropierea Sărbătorilor. Locurile altădată încărcate de mitologie, deumbra Titanilor și prezența zeilor din Olimp, este acum acoperit de semnele care prevestesc Crăciunul.
    Ajungem totuși la unele dintre cele mai cunoscute monumente din Atena. Insotiți de ghidul local vizităm situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos.
    Vom afla miturile grecilor despre zeii și eroii lor, totodată bucurându-ne de semnele mărunte care prevestesc Crăciunul, poate chiar în acordurile unor colinde rătăcite pe străduțele din împrejurimi.

Și aceste semne vor fi cu atât mai vizibile în turul panoramic al Atenei: Palatul Parlamentului, Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic sunt scăldate în lumină, pe alocuri vom zări chiar și un brad de crăciun stilizat, magazine îmbrăcate în culorile de Crăciun, vitrine decorate, panglici colorate… Bradul a fost adoptat doar de curând de greci ca simbol al Crăciunului, în schimb, un ochi atent va observa bolurile de lemn atârnate în balcoane cu o cruce îmbrăcată în busuioc, sau coroanele de dafin agățate in porțile masive de lemn.

 

Moment de ragaz :

O cină într-o tavernă din cartierul Plaka din Atena trebuie savurată precum o avalanșă de senzații. Iar experiența culinară este ca o călătorie prin toată Grecia - cu insule, mări, munți și grădini verzi, roditoare. Savurează fiecare înghițitură din tradiționalele souvlaki, tzatziki, sau dolmadakia (versiunea grecească a sarmalelor), dar și peștele și fructele de mare proaspete. Stropește-le din plin cu un pahar de vin autohton, ouzo sau tsipouro. Iar desertul din iaurt bogat, biscuiți crocanți, migdale și nuci peste care se varsă câțiva stropi de miere de culoarea chihlimbarului te vor face să vorbești grecește.

ZIUA 4
Atena – Cap Sounion

Mic dejun.
   A doua zi ne rezervă și mai mult timp pentru a explora Capitala, în caz că vrem să căutăm suveniruri, cadouri pentru cei de acasă, dar și pentru noi, sau să vizităm complexul muzeal Benaki, cu o colecție impresionantă de obiecte și artefacte din perioada creștin-bizantină, islamică, dar și porțelan sau jucării antice provenind din China antică.

    Avem program liber in  Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere și alte locurile pitorești sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat  în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon.
   Vei simți bucuria acestei zile, o zi de Crăciun cum altundeva nici nu poate exista, prin fiecare detaliu, prin tot ce poate fi diferit față de peisajele înzăpezite de la noi de acasă. Însă ceea ce sigur te va unge pe suflet va fi vizita la Târgul de Crăciun din Atena. Inima orașului va fi Syntagma Square, unde va fi amplasat pomul de Crăciun, împodobit cu luminițe albe și albastre și decorațiuni numite Karavakia, ce constau în vase cu pânze, construite din instalații cu leduri.

ZIUA 5
Atena – Delphi - Kalambaka

Mic dejun.
   Parasim cu regret capitala Greciei si ne indreptam spre situl de la  Delphi, considerat de catre grecii anitici centrul lumii. Aflat pe versantul sudic al Muntelui Parnas, cu deschidere asupra unei vai largi, plina de maslini, care se revarsa catre coasta, locul acesta este pe bune dreptate de neuitat.  Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste  3.000 de ani. In secolul al XII-lea ȋ.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini să afle răspunsurile Pythiei, cea mai faimoasă preoteasă a oracolului.
   Momentul obisnuit pentru vizitarea oracolului era cea de-a saptea zi din luni, cand oricine putea pune intrebati oracolului si putea cere indrumare in orice privinta fie ca era vorba despre lucruri importante sau nu. Preoteasa  era o femeie, cu vârsta de peste  50 de ani, cu reputaţie ireproşsabilă, despre care se credea că primise darul profeției de la zeul Apollo.

    Drumul continuă spre Kalambaka - Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.

Cazare in Kalambaka la hotel 3*.

ZIUA 6
Kalambaka – București

Mic dejun.  Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!)

 Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Ajungem in Bucuresti in cursul noptii , in functie de traffic si formalitatile vamale.

 

  • Transferuri din țară conform programului;
  • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD.

Supliment de single: 125 €.
Reducere copil  6-12 ani  - 20 €,  pentru cazare in camera dubla cu 2 adult.

Punctele de îmbarcare gratuită

(autocar sau microbus):

BUCUREŞTI           Autogara Centrală - București                                             06.30

PITEŞTI                   Petrom ieşire Piteşti                                                                 07.30

RM.VÂLCEA           Petrom ieşire Pasarela Nord                                                09.00

SIBIU                         Petrom Obor Calea Şurii Mari                                              12.00

SEBEŞ                      Rompetrol ieşire Lancrăm                                                     12.30

DEVA                        McDonald’s GARĂ                                                                      14.30

ARAD                        Benzinaria OMV Calea Timișorii                                       16.30

 

Dacă turiştii se îmbarcă dintr-o altă localitate decât Bucureşti, aceştia trebuie să informeze cu minim 15 zile înainte de data plecării agenţia la care s-au înscris. inscrierile cu mai puţin de 15 zile înainte se vor face numai în funcţie de capacitatea mijlocului de transport utilizat.

 

 

 

Punctele de îmbarcare CONTRA COST

(autocar sau microbus):

PLOIEŞTI                5 € / sens/ pers. Petrom METRO                                       07.30

CÂMPINA               8 € / sens/ pers. Casa Bucur-Popas Km 92                                     08.00

BRAŞOV                  10 € / sens/ pers. McDonald's Cal. Bucureşti              09.30

CLUJ                          10 € / sens/ pers. Parcare Sigma Zorilor                       10.00

TIMIŞOARA           5 €/sens/pers. Benzinăria Gazprom Dumbravița    15.30

CONSTANŢA        12 € / sens/ pers. Gara Centrală                                        02.00

BUZĂU                      10 € / sens/ pers. McDonald`s                                            03.00

BRĂILA                    12€ / sens/ pers. Billa - Calea Buzăului                        01.30

GALAŢI                    12 € / sens/ pers. McDonald's                                            01.00

FOCŞANI                 10 € / sens/ pers. Benzinăria LUKOIL, centru            02.00

 

 

Transferurile CONTRA COST sunt GARANTATE pentru MINIM 4 persoane (reconfirmare cu 2 - 3 zile înainte de plecare) şi sunt LIMITATE în funcţie de capacitatea maximă a mijlocului de transport utilizat (4, 8, 14, 18, 28, 34 sau 49 de locuri).

Pentru mai puţin de 4 pers. /sens, turiştii pot accepta suportarea diferenţei de preţ sau li se restituie sumele achitate pentru transferul pe sensul neefectuat. Efectuarea transferului la plecarea în circuit, nu implică şi efectuarea transferului pentru retur, dacă nu este întrunit numărul minim de 4 pers. /sens.

Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Orele sunt estimative, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau şoferilor se vor comunica cu 2- 3 zile înaintea plecării, urmând a ţine legătura cu aceştia pentru a vă informa privind situaţia concretă din ziua plecării (ora exactă a sosirii în oraşul dumneavoastră).

 

ATENŢIE! Grupul NU VA AŞTEPTA turiştii care întârzie la îmbarcare.

 

 

 
WhatsApp Alert