Schimba datele

Oferte

Itinerar

BRUGES – Poveste de Ciocolata

ZIUA 1
București – Bruxelles - Bruges

  Plecare din București - Aeroportul Henry Coandă. Zborul durează puțin peste două ore, apoi aterizăm în Bruxelles. Ne așteaptă îmbarcarea în trenul care ne duce direct la Bruges. Cazare în Bruges.​

 

ZIUA 2
Bruges

  Dimineața ne trezim ademeniți de aroma cafelei cu un ușor iz de ciocolată, ceea ce ne deschide apetitul pentru un mic dejun savuros. Apoi ne pregătim de Bruges, un oraș-bijuterie, de care te vei îndrăgosti iremediabil, fiind considerat unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa. În Bruges, în special în centru, vezi la fiecare pas un monument gotic, zeci de ciocolaterii și magazine de unde poţi cumpăra dantelă tradiţională.  Însă în prag de Crăciun, totul se amplifică. Atmosfera de poveste, datorată în primul rând caselor vechi de sute de ani, îți dau impresia unui glob de sticlă pe care nu trebui decât s-o agiți ca să cadă fulgi de nea peste acoperișuri. Idilicul oraș a fost capitală a Culturii Europene în 2002 și este, într-adevăr un loc special pentru iubitorii de artă și cultură.  Centrul istoric al orasului a fost inclus în patrimoniul UNESCO.

S-au păstrat nu doar modelul stradal medieval ci și reţeaua de canale și arhitectura gotică specifică nordului Europei și a Tărilor de Jos. Descoperim aici Biserica Notre Dame cu faimoasa statuie realizată de Michelangelo, “Madonna cu Pruncul” care a i-a fost donată, în 1514, de către un negustor bogat, Piața Markt cu clopotnița, Piața Primariei. Și aici, facem stop cadru, pentru că ne aflăm în cel mai pitoresc târg de Crăciun din Europa. Este locul ideal să te inspiri pentru decorațiuni de Crăciun, ornamente tradiționale superbe, poți degusta cele mai fine bucățele de ciocolată, vin fiert sau pateul rafinat de gâscă… Hmm. 

 

Moment de răgaz:

   Înainte de a ne întoarce la hotel avem ocazia să “rătăcim” pe străduțele deosebit de pitorești din Centrul Istoric și să dăm iama prin magazinele de dantelă sau în ciocolateriile care ne fac cu ochiul la tot pasul. Însă punctul de referință al zilei va fi Muzeul de Ciocolată. Arta ciocolateriei nu a fost adusă atât de aproape de desăvârșire nicăieri în lume ca în Belgia. te vei convinge și tu cu vârf și îndesat, degustând fel de fel de delicii create de maeștri ciocolatieri. 

ZIUA 3
Bruges - Gent

  După micul dejun, te poți avânta din nou pe străzile Bruges-ului, ca să-i descoperi istoria, atmosfera locală, localnicii joviali și berea de excepție.  Însă este în firea călătorului să nu stea locului, și tocmai din acest motiv ți-am pregătit o surpriză: o vizită in Gent, cel mai bine păstrat secret al Belgiei, un oraș flamand cunoscut pentru trei monumente emblematice: Biserica Sfântul Nicolae, Turnul cu Ceas Belfort și Catedrala Sfântul Bavo. Orașul a primit supra-numele de “Perla Flandrei”, datorită arhitecturi sale specifice, canalelor de navigație romantice, străzilor și caselor vechi de sute de ani care păstrează o atmosferă de poveste. 

  Catedrala St. Bavo. Vizităm Castelul, descoperindu-i farmecul și istoria. Apoi intrăm în Catedrala St. Bavo pentru a admira de îndeaproape Altarul Mielului Mistic - o capodoperă semnată de Jan Van Eyk.

   Ne întoarcem spre seară în Bruges. Cazare în Bruges.

 

ZIUA 4
Bruges – Bruxelles - Bucuresti

  Ne bucurăm de încă o dimineață cu aromă de ciocolată și mic dejun din care nu vor lipsi celebrele gaufre, vafe belgiene. Apoi ne grăbim la tren. Ajungem în Bruxelles doar cât să privim din mers silueta sa cosmopolită si ne pregatim pentru zborul spre București.

Supliment de single 135 €.
Copil 3-11 ani reducere 50 € în camera dublă cu doi adulți.

Reducere a 3-a persoana in camera  15 €.

Castelul Gent  45 euro/pers.

  • Transferuri din țară conform programului.
  • NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD.
  • Reducere 10% la achitarea excursiilor opționale din tara, pentru posesorii de card PELLERIN CLUB CARD.


 

 
WhatsApp Alert